11 Şubat 2010 Perşembe

Erken boşalmanın nedenleri? Erken Boşalmayı Önleyen Tedavi Teknikleri

ERKEN BOŞALMA TEDAVİSİ

Erken Boşalma Tedavisi

Erken boşalmanın nedenleri? Erken Boşalmayı Önleyen Tedavi Teknikleri


Erken Boşalma Nedir?

Boşalmanın (Ejakulasyon) penis vajinaya girdikten sonra cinsel tepkileri normal olan bir eşi tatmin edemeden olması veya kişinin isteğinden önce olmasına Erken Boşalma (Prematüre Ejaculation) denir.

Erken Boşalmanın Nedenleri Nelerdir?

Erken Boşalmanın birinci sebebi biyolojiktir.

Erkekte normal fizyolojik boşalma ve orgazm penis vajene girdikten 2-3 dakika sonra olmaktadır.

Kadınlarda normal fizyolojik orgazm ve doruğa ulaşma penis vajene girdikten yaklaşık 12-14 dakika sonra olmaktadır. Ancak çoğu kadın sadece penisin vajene girmesi ile orgazma ulaşamaz diğer cinsel uyarılara da gereksinim duyarlar. Kadınların yaklaşık % 10 u ise cinsel uyarılara rağmen hiçbir şekilde orgazm olamamaktadır.

Diğer sebepler arasında ise günah işleme veya suçluluk duygusu, hastalık kapma, gebe bırakma, başkası tarafından mahrem yerlerinin keşfedilme korkusu; aşırı isteğin verdiği gerginlik gibi psikolojik faktörler önemli rol oynamaktadır.

Bazen prostat iltihapları veya sinirsel yolları etkileyen hastalıklarda rol oynamaktadır.

Tedavi

Sebebin açığa çıkarılması, endişelerin giderilmesi, sık cinsel ilişkide bulunarak cinsel gerilimin azaltılması bazen işe yarayabilir.

Erken Boşalmayı Önleyen Tedavi Teknikleri

Sıkıştırma Tekniği:

Masters ve Johnson tarafından geliştirilen bu metotda kadın erkeğin penisini boşalma yaklaşana kadar uyarır. Boşalma oluşacağı anda kadın erkeğin penisini ereksiyonun bir kısmı kayboluncaya dek sıkar.

Bu teknikle amaçlanan orgazm öncesi hissedilenleri ve geciktirmeyi erkeğe öğretmektir. Elle uyararak hareketsiz bir ilişki ile başlayan bu teknik daha sonra kaydırıcı bir krem kullanarak, kadının üstte olduğu pozisyonda hareketsiz olarak, kadının üstte olduğu pozisyonda hareketli olarak sürdürülür. Master ve Jhonsons bu tekniği öğrenerek uygulayanların %98 inde erken boşalma sorununun ortadan kalktığını bildirmiştir.

Dur - Başla Tekniği:

Bu teknikte kadın erkeğin penisini 3 kez ardı ardına boşalma olasıya kadar uyarır, ancak boşalma olmadan önce uyarıyı keser. Dördüncü denemede ise boşalmaya izin verilir.

Hafta da 3 kez erkek boşalmasını kontrol edebilene kadar tekrar edilir. Boşalmanın kontrol edildiğinden emin olunduğunda bu işlem kayganlaştırıcı bir kremle denenir. Daha sonraki aşamalarda kadının üstte olduğu pozisyonda hareketsiz olarak, kadının üstte olduğu pozisyonda hareketli olarak ve son olarak yan yana pozisyonda dur-başla tekniği uygulanır. Bu teknikle erkek uyarılma sona erdirilmediği takdirde boşalacağı zamanı öğrenir. Bu tekniği uygulayanların % 90-95 inde boşalmanın 10-15 dakikalara uzayabildiği bildirilmiştir.

Psikoterapi ve Depresyon Tedavisi:

Bazı vakalarda erken boşalma derinlerdeki bir ruhsal çatışmadan veya depresyondan kaynaklanıyor olabilir. Bunların açığa çıkarılması, psikoterapi uygulanması veya depresyonun tedavisi erken boşalmayı da engelleyebilmektedir.

Erken Boşalma Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sebebin açığa çıkarılması.
  • Endişelerin giderilmesi.
  • Sık cinsel ilişkide bulunarak cinsel gerilimin azaltılması.
  • Cinsel birliktelikte birden fazla ilişki sayısı.
  • İlişki öncesi mastürbasyon yapılması.
  • Erkeklerin boşalma olmaksızın en az bir saat süreyle sevişmeye motive edildiği yöntemler.
  • Cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılması.
  • Soluk almanın kontrol edilmesi esasına dayanan pranayama tekniği.
  • Lokal anestezikli kremlerin penis başına sürülmesi bazen işe yarayabilir.

Erken Boşalma Sorunu Yaşayanlar İçin Cinsel İlişki Kalitesini Arttırmanın Yolları

  • Partnerinizle birbirinize önce cinsel olmayan beden masajı yapın. Daha sonra cinsel masaj yapın.
  • Ön sevişme, cinsel birleşme yada kendi kendini uyarma gibi istediğiniz cinsel aktiviteyi yapmakla başlayın.
  • Ön sevişmeyi uzun tutun.
  • Cinselliğin bir başlangıcı, ortası veya sonu olduğu düşüncesinden uzak durun.
  • Yavaşça soluk alıp verin.
  • Ruhunuzu kemiren "telaş" duygusunu tamamıyla dağıtın.
  • Öpüşme ve sevişme gibi cinsel aktivitelerin ve hareketlerinizin yavaş olmasına çok dikkat edin.
  • Düşük uyarım ve heyecan düzeyinde cinsel aktiviteye devam edin.
  • Aşırı heyecanlandığında kontrolünü yitirmemek için gerektiğinde sakinleşene kadar bekleyin ya da yavaşlayın.
  • Yavaşladığınızda veya durduğunuzda derin soluklar alın, gevşeyin, sakinleşene kadar bekleyin.
  • Rahatlayıp gevşedikten ve sakinleştikten sonra, daha fazla yavaş olmaya özen göstererek yeniden cinsel aktiviteye başlayın.
  • Bedeninizi partnerinizle uyum içinde hareket ettirmeye çalışın.
  • Şimdiye yoğunlaşın ve o anı duyumsayın.
  • Duyumsadığınız cinsel heyecanın tamamıyla kontrolünüz altında olduğuna eminseniz, hızınızı kademeli olarak yavaşça arttırın.
  • Eğer yeniden çok fazla heyecanlandığınızı hissederseniz, tereddüt etmeden durun.
  • Hiç durmanızı gerektirmeyecek bir hız yakalamaya çalışın. Ama dönüşü olmayan boşalma noktasına yaklaştığınızı hissettiğiniz anda durmaktan kaçınmayın.
  • Cinsel heyecanı arttırıp azaltma becerisini kazanıp, istemeden doruğa ulaşılan o noktadan uzak durmayı öğrenin.
  • Boşalmayı kontrol etmeyi öğrenirken "sabırsız" olmayın. Çünkü zamanla sezgilerinizle bunu otomatik olarak yapmaya başlayacaksınız. Örneğin futbol maçında her atakta bir gol atılsa, bu durum, ne denli eğlenceli ve heyecan verici olurdu ki? Benzer bir şekilde cinsel deneyimlerimizi de kusursuz bir şekilde kontrol edebilseydik, cinsellik, var olan bütün doğallığını ve heyecanını yitirirdi. Kontrol hiçbir zaman kusursuz olmayacaktır. Unutmayın cinsel heyecanı kontrol etme becerisi bir sanattır.
  • Boşalmayı kontrol etmeyi değil, boşalmanın istem dışı bir şekilde gerçekleştiği kaçınılmazlık noktasına ulaşmamak için heyecan düzeyimizi kontrol etmeyi öğrenmeliyiz.
  • Uygulama becerisini ise; duygularınızı bastırarak, engelleyerek veya göz ardı ederek değil, tam tersine duygularınızın farkına vararak kazanacaksınız. Çünkü duygularınızı göz ardı etmek veya fethetmeye kalkışmak, insanın kendini kontrol etme yeteneğini ve özgürlüğünü yok edebilir. Aksine cinsel aktivitelerin ortaya çıkardığı güzel duyguları ve cinsel hazzı ne denli içimizde hissedersek, kendimizi o denli kontrol edebiliriz. Ne zaman yavaşlayıp ne zaman da hızlanacağımızı daha iyi anlarız.

Erken Boşalmayı Engelleyen Cinsel Pozisyonlar

Çin Tekniği

Eski çağda Çinli erkekler tarafından bulunan bir yöntemdir. Erkek boşalacağını anladığı zaman sol elin baş ve orta parmaklarıyla, testis ve anüs arasında kalan bölgeye derince bastırır. Bu arada nefesini ona kadar sayarak tutar ve verir. Bir iki kez tekrarlandığında bu yöntemle boşalma ertelenebilmektedir.

Düşünceleri Kontrol Etme

Zamansız bir boşalmayı engellemek için o an başka şeyler düşünmeye çalışılmasıdır. Örneğin ona kadar sayın, o gün kahvaltıda ne yediğinizi düşünün ya da günlerden hangisi olduğunu hatırlamaya çalışın. Fakat şunu da eklemek doğru olur: Boşalmayı geciktirmek için düşünceleri başka konulara yöneltmek ve tamamıyla önemsiz şeylerle yormak, erkeğin cinsel gücü üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğinden pek tavsiye edilmez. Çünkü cinsel ilişki sırasında başka şeyler düşünmek, gerektiği anda boşalmanın oluşmasını da engelleyebilir ve zamanla iktidarsızlık da ortaya çıkabilir.

pendik devlet hastanesi randevu al

6 Şubat 2010 Cumartesi

pendik bilgisayar servis

pendik bilgisayar servis

pendik web tasarım

pendik web tasarım

pendik firma rehberi

pendik firma rehberi

travesti istanbul

‘Eşcinsellik tercih değil doğal bir eğilimdir’

Eşcinseller, "Sahnede alkışlanıp, sokakta taşlandığımız bir toplumda yaşıyoruz" diyor... Pek çok kişi homoseksüellere ‘hastalıklı’ gözüyle bakıyor, kimi korkuyor, kimi baskı yapıyor... Uzmanlarsa gerçeği ortaya koyuyor: "Cinsel yönelim, kişinin kendisinin seçip değiştirebileceği bir durum değil"

ELİF KORAP

Eşcinsellik... Yüzyıllardır hayatın tam ortasında varlığını koruyan ancak yeni yeni kabullenilmeye başlanan olgu...
Eşcinselliğin algılanışı ve yaşanışı, her ülke ve toplumda farklı... Türkiye’de ‘eşcinsel’ denince çoğu kişinin aklına E - 5’te görülen travestiler, ağır makyajlı şarkıcılar, kırıtarak yürüyen, daha kadınsı giyinip konuşan dar blucinli genç erkekler geliyor... Çoğu insan eşcinsellerin gittikleri barlara uğramaktan çekiniyor, aileler çocuklarının onlarla arkadaş olmasını pek istemiyor. Öte yandan aynı toplumun bireyleri eşcinsel şarkıcıları ayakta alkışlıyor...

‘Tedavilik bir şey değil’
Peki kimdir eşcinsel, ne yapar, neden insanlar kaçar ondan? Travesti ve eşcinselin farkı nedir? Bu bir hastalık mıdır? Çoğumuz eşcinselleri tanımıyoruz ve tanımadığımız bir şeyden korkuyoruz... Bu sefer onlara sorduk; "Kimsiniz? Ne iş yaparsınız? Eşcinsel olmak ne demek? Beklentiniz nedir?" dedik. Gay’lerle, travestilerle, lezbiyenlerle ve onların aileleriyle konuştuk. Ne hissettiklerini, yaşadıklarını, öykülerini kendilerinden dinledik. Hukukçuların, psikiyatristlerin eşcinsel kimliğe bakışını araştırdık....
Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Başkanı Psikiyatrist Dr. Nesrin Yetkin, eşcinselliğin psikiyatrik hastalık sınıflamalarından 20 yıl önce çıkarıldığını belirtiyor şöyle diyor: "Eşcinsellik üç çeşit cinsel yönelimden biridir. Eşcinsel yönelimi değiştirmeye yönelik herhangi bir tedavi girişimi, etik değildir. Zaten başarılı olma şansı da yoktur."

Ergenlikte fark ediliyor
Kişilerin, eşcinsel olduklarını genel olarak ergenlik döneminde fark ettiklerini kaydeden Yetkin, bazı eşcinsellerin, toplumdaki ‘homofobi’ nedeniyle yönelimlerini bir süre reddettiklerini, kendilerini karşı cinse ilgi duymaya zorladıklarını anlatıyor.
Dr. Nesrin Yetkin, bir heteroseksüelin bir eşcinselle arkadaşlık etmesinin, ruh sağlığını etkilemeyeceğini belirterek şunları söylüyor: "Cinsel yönelim asla görme veya örnek alma ile oluşmaz, değiştirilemez. Cinsel yönelim aile içinden örnek alma ile oluşsaydı, kimse eşcinsel olamazdı."

‘Kendinizi gizlemeyin’
Toplumda pek çok kişinin, hatta eşcinsellerin bile eşcinselleri dışladığını belirten Dr. Yetkin şöyle konuşuyor: "Toplumda azınlıkta kalan daima dışlanır. Önyargılar da bunu etkiler. Sosyal konumları iyi olan eşcinsellerin kendilerini gizlemekten vazgeçmeleri olumlu olacaktır. Ön yargıların değiştirilmesinde medyanın tartışılmaz rolü var. Bu konu medyada ne kadar konuşulur, tartışılırsa yanlış bilgilerin düzelmesi de o kadar kolaylaşır"

Çocuğunuz eşcinselse...
Dr. Nesrin Yetkin, çocuğunun eşcinsel olduğunu öğrenen ailelere şu önerilerde bulunuyor:
• Cinsel yönelim kişinin kendisinin de ailesinin de seçebileceği ya da değiştirebileceği bir durum değil. Suçluluk, pişmanlık gibi duygulara kapılmamalı, bunu çocuklarına yansıtmamalılar.
• Profesyonel yardım alabilirler.
• Dünyanın sonu gelmiş, çocukları korkunç bir suç işlemiş ya da yüz kızartıcı bir durum varmış gibi davranmamalılar.
• Kendini suçlu hisseden çocuğa dünyada tek eşcinselin kendisi olmadığı söylenmeli.
• Cinsel yönelimi ne olursa olsun, çocuklara sevgi gösterilmeli ve destek olunmalı.
• Çocuğun toplumla ilişki kurmasına çalışılmalı.
• Kişi ailesi tarafından evlendirilmeye ya da ilişkiye zorlanmamalı.

Ne, nedir?
• Eşcinsel: Kendi cinsine ilgi duyan kişi.
• Biseksüel: Her iki cinse de ilgi duyan kişi.
• Heteroseksüel: Karşı cinse ilgi duyan kişi.
• Lezbiyen: Kadınlara ilgi duyan kadın.
• Gay: Eşcinsel erkek.
• Travesti: Karşı cinsin giysilerini giymekten hoşlanan kişi. (Türkiye’de transeksüel anlamında da kullanılıyor.)
• Transeksüel: Kendi biyolojik cinsiyetinden memnun olmayıp karşı cinse geçmek isteyen ya da geçmiş kişi.
• Homofobi: Eşcinsellere yönelik kaygı, korkuya da nefret.

‘Tek seçenek fuhuş’
ÖDP’den milletvekili adayı olan Demet Demir, 40 yaşında bir transeksüel... Sorunlarını dile getirme şansını ‘kapmış’ ama hayat yine de kolaylaşmamış

Ne zaman ameliyat oldunuz?
Altı yıl oldu.

Para karşılığı cinsel ilişkiye neden başladınız?
Bir matbaada çalışırken 16-17 yaşlarında tacize uğradım, işten ayrılmak zorunda kaldım. Hep aynı şekilde devam etti. Türkiye’de kimliğini açıklıyorsan, kendini belli ediyorsan işinden oluyorsun. Tek seçenek fuhuş. 20 yıla yakın süre fuhuş yapmak zorunda kaldım. Adam akşam seninle yatıyor, sabah hor görüyor. Sahnedeki travestileri, transeksüelleri, eşcinselleri alkışlıyor, sokakta gördüklerini taşlıyor. İnsanlar iş verse pek çoğumuz fuhuş yapmayı tercih etmez.

Hâlâ para karşılığı ilişkiye giriyor musunuz?
Zaman zaman. Yıllardır cinsel haklar mücadelesi veriyorum. İnsan Hakları Derneği üyesiyim. İki yıl önceki seçimlerde ÖDP’den milletvekili adaylığımı koydum. Amerika’da insan hakları ödülü aldım, ama para kazanamadım, hedef haline geldim.

Transeksüel olmanın bedeli nedir?
Polisler ve halk tarafından çok tacize uğradım. Karakola düştüğün zaman rüşvet vermek ya da cinsel ilişkide bulunmak zorunda kaldım. Hakarete uğradım. 1983’de üç kez falakaya yattım. Günlerce nezarette kaldım. En büyük şiddeti bize polisler gösteriyor. Bu ayın 19’unda Hortum Süleyman’la mahkememiz vardı.

Duygusal ilişkileriniz oldu mu?
Bugüne dek 4 sevgilim oldu. İkisiyle gerçek aşkı paylaştım. Diğerleri sömürmek amacıyla, para kazanmak için benimleydiler. Aslında bizler aşka, sevgiye çok önem veriyoruz, çünkü kolay bulamıyoruz aşkı.

Gelecekten beklentiniz nedir?
İsteğimiz, farklı bir cinsel kimlikte olduğumuz için şiddete, ayrımcılığa uğramamak. Heteroseksüellerin sahip olduğu tüm haklardan yararlanmak. İnsanların özgürleşmesi. Eşitliğin sağlanması.

Rumuz: Nietsche, 28, yazar
‘Türkiye, gizli eşcinsellerle dolu ama...’
"Evli, 4 çocuğu olan bir eşcinselle 7 yıl süren bir aşk yaşadım. Dindar biri. Eşi türbanlı. Ait olduğu çevre onu, asıl kimliğini saklamaya itiyor ne yazık ki. Karısına, yıllarca hafta sonları İstanbul’a arkadaşlarını ziyarete geldiğini söyledi. Belli bir süre sonra yaşım da ilerlediği için artık ona tamamen sahip olmak istedim. Benimle kalmasını bekliyordum. Bir tercih yapmak zorunda kaldı ve ailesini seçti. Bunu yapmak zorundaydı. Çocukları ve karısıyla tanıştım, ama tabii bir iş arkadaşı olarak. Eşcinsel kimliğimle değil. Türkiye’de gizli eşcinseller var. Eşleriyle aralarındaki ilişki çok gelenekçi bir yapıdan kaynaklanıyor. Türkiye’de öyle bir baskı var ki, pek çok kişi eşcinsel olduğu halde bir karşı cinsle ilişki kurup evleniyor, ama mutsuz olup yıllar sonra büyük sorunlar yaşıyor."

‘Eşcinsel olduğum için kovuldum’
Umut Koray, 28’inde bir mimar. İlk önceleri durumunu kendi de kabullenememiş, tedavi bile olmuş; ikiyüzlü insanlardan dertli...
Eşcinselliğinizi nasıl fark ettiniz?
13 yaşlarındaydım. Erkeklere ilgi duyuyordum. Uzun süre kendimle savaştım. Doktora gittim, tedavi oldum. Ama değişen bir şey olmadığını gördüm. 20 yaşında bunu kabullendim. Ailem başta bana toz konduramadı, ama sonunda kabullendi.

Cinsel yöneliminizi açıkladığınız için tacize uğruyor musunuz?
Evet. Tecavüz ya da taciz olayı nedeniyle eşcinsel olmadım ama, çok yakın bir arkadaşıma biseksüel olduğumu söylediğim için (o zaman böyle düşünüyordum), zorla cinsel ilişkiye girdim. İnsanlar iki yüzlü. Dört beş kişi olduklarında sokakta sizinle dalga geçerler, ama tek başınıza kaldığınızda sizi cinsel obje olarak görürler.

İş hayatınızda sıkıntı yaşadınız mı?
Evet. İzmir’de mimarlık yapıyordum. Üç yıl önce, eşcinsel olduğumu öğrenince beni kovdular. Hiçbir yasal başvuru yapamadım, çünkü yasa beni yok sayıyor.
istanbul travestileri travesti istanbul

pendik haberleri

TV’lerde izlediğimiz dizilerin boşanmalara etkisi var mı yok mu tam olarak bilinmiyor ama emin olunan şey Pendik’te 2003 ve 2007 yılları arasında yapılan istatistiklerin “Boşananların sayısında azalma var” dediği. Örneğin 2003 yılında şimdiki 500 bin kişinin yarısı kadar nüfusa sahip Pendik’te 648 kişi boşanırken daha sonraki yıllarda nüfusun artmasına rağmen boşananların sayısının neredeyse sabit olması bu durumun en büyük kanıtı olarak görülüyor.
pendik haber pendik haberleri

pendik giyim mağazaları

Calvin Klein Jeans Kaztüyü Montlar

Calvin  Klein Jeans Kaztüyü MontlarKarın keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Calvin Klein Jeans'in sıcacık kaz tüyü montları şimdi indirimde!




Kış sezonunun öne çıkan modellerinden Calvin Klein kaz tüyü montlar %50 indirim'e girdi. Bele oturarak vücut hatlarını belirginleştiren ya da daha bol kesimli seçenekleri olan kaz tüyü montlar soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi..Calvin Klein’ın kaz tüyü montların yakalarında degaje, büzgülü ya da kabarık hatlar yaratması ise modelleri sıradanlıktan çıkarıyor.


Calvin Klein’ın hem kadın hem de erkek koleksiyonu için tasarladığı kaz tüyü montların, bu kışın gözde renkleri, mor, siyah, gri, denizci mavisi ve beyaz renklerde seçenekleri de bulunuyor.

ck Calvin Klein ve Calvin Klein Jeans mağazaları İstinye Park, Ankara Cepa ve İzmir Forum Bornova’da..
pendik giyim mağazaları

pendik giyim mağazaları

Erkek giyimi birçok kişiye kadın giyiminden daha kolay ve daha basit gibi gelebilir. Bence öyle değil. Kadın giyiminde şıklığın ve uyumun en önemli püf noktası olan detaylar, erkek giyimi için de geçerlidir. Erkek giyiminin kadınlara göre daha az alternatifi ve detayları vardır. Bu kolaylık gibi görünse bile giyimine dikkat eden beyler için bu bir zorluktur.

Kısa Boylu Erkekler
Ayakkabı seçimi sizin için önemli bir başlangıç olabilir. Ayakkabınızın sıfır tabanlı modeller olmamasına dikkat edin. Topuklu olan kösele tabanlı modelleri tercih edin. Ama topuk uzunluğunda abartıya kaçmyın. Sizin için en akıllı seçimlerden biri, takım elbiseyle giyilen klasik botlar olacaktır. Aynı zamanda bu botları jean’lerle de tamamlayabilirsiniz. Büyük desenlerden kaçınmanız gerekiyor. Onun yerine küçük desenleri ya da siyah-beyaz grafik desenleri tercih edin. Özellikle koyu renkler tercihiniz olmalı. Gömleklerinizle de ince kravat takmanızı öneriyoruz. Pantolonda da yüksek belli modelleri seçmemeniz gerek. Çok bol pantolonlar da sizi daha kısa ve kilolu gösterecektir.kisaboylugiyim

Kısa Boylu ve Kilolu Erkekler
Sizin vücut tipinizdeki erkekler için en önemli kural, enine çizgi giysilerden uzak durmaktır. Enine çizgili giysiler sizi daha da geniş göstereceğinden, kesinlikle giymemeniz gerekir. Aynı zamanda diagonal çizgilileri de tavsiye etmiyoruz. Ama boyuna çizgili giysiler sizi daha ince ve uzun gösterir. Hem gömleklerde hem de takımlarda tercih edebilirsiniz. İnce çizgili gömlekleri koyu renk pantolon ve jean’lerle tamamlayabilirsiniz.
pendik giyim mağazaları